Vad hände 2018

Anläggningsgruppen har bestått av 12 – 13 personer som deltagit i planeringsmöten och aktiviteter på BSL:s anläggning. Det har genomförts 4 st planerings möten där skötselveckor har planerats in för varje person i gruppen. Vidare har arbetsplanering genomförts där reparationer, underhåll och nya projekt som bubbelbryggan planeras och beslutas.

Följande reparationer, underhåll och nya projekt har genomförts under året 2018:

1. Vattenintaget har fått en ny lösning designad av Anders Nygren, förhoppningsvis sätts vattenfiltret inte igen lika ofta. Anders har också bytt de gamla brandsläckarna till betydligt bättre.

2. Bryggorna vid bastu och tält har nu räddats med nya bärlinor och rörstolpar där detta behövdes. Förhoppningsvis behöver inget mer göras, men vi har material på Torpis om något skulle behöva göras.

3. Kompassbryggan är nu ersatt av en ny brygga med en rektangulär stabil ställbar konstruktion. Invigdes under midsommarafton av närvarande medlemmar, inklusive vår ordförande Christer Svensson – alla var mycket nöjda!

4. Pollare och ribb till räcket monterades och klart till invigning före midsommar.

5. Bryggan är döpt till  “Bubbelbryggan“. Vi kommer att titta på möjligheten att anskaffa underhållsfria loungemöbler för utomhusbruk, eller snickra något som fungerar.

6. Mycket bra jobbat av Anders Nygren som har inköpt 3 st kodlås, som han även monterat på toalettdörrar.

7. Ny belysning har monteras på utsida toaletter och även belysning på toaletter med rörelsevakt.

8. Nya brandsläckare i skyddande skåp monteras på bryggor, mycket proffsigt arbete.

9. Renovering av vägg toalett efter vattenskada har genomförts.

10. Vidare under stängningshelgen har ett antal arbetsuppgifter genomförts inför vinter, sammanlagt ett 25 tal punkter där vedhuggning är en stor punkt.

Ett stort TACK till alla som medverkat – i och utanför Anläggningsgruppen.
Bästa hälsningar          /Anläggningsgruppen