Ridön och vår klubbanläggning

Ridön, en ö i Mälaren. I Torpstadssundet på Ridöns södra del finns BSLs klubbhamn. Koordinaterna är N 59°30′.076  E 16°38′.392. Den är tillbyggd för att ge medlemmarna bra och säkra bryggplatser.

Ett klubbhus finns där vi kan samlas till fest eller t.ex. vid gemensamma måltider vid kyligt väder.

Vill man bada bastu, före eller efter det svalkande doppet, går det bra eftersom medlemmarna bidrar med vedhuggning som tack för att det finns färdighuggen ved när man ska tända bastun. Ett bra system eftersom man snabbt kan värma sig om man är kulen och inte först måste hugga ved.

Grönytorna är rymliga och vackert belägna på sluttningen ner mot hamnanläggningen. Barnens lekbehov är också tillgodosedda genom att det finns sandlåda, gungor och stora lekytor mm. Trampbåtar och segeljollar bidrar ytterligare till att barnen får sjönära och meningsfull sysselsättning.

En grillplats med skärmtak finns iordningställd för att minska risken för bränder eftersom man inte behöver tända sin lilla grill på gräsmattan. Ett miljövänligt vattentoasystem bidrar också till trivsel och bekvämlighet för besökande medlemmar.

Ridön är en vacker ö som du kan utforska till fots eller med cykel på de (nästan) bilfria grusvägarna. Ta t.ex. en promenad till fiket som är öppet under sommaren (se öppettider på anslagstavlan).

För dig som är extra intresserad av Ridön finns en förening som är till för att främja kultur, nöje och andra gemensamma frågor på Ridö.  Läs mer.